Originalni toner za besprijekornu kvalitetu ispisa

Pisači, ili kako ih često nazivamo printeri, zaslužni su da ono što vidimo na ekranu, možemo ispisati na papir. Pisači su nekada bili rezervirani uglavnom za poslovne korisnike jer privatni korisnici nisu imali toliko potrebe za njihovih korištenjem. Situacija se danas bitno promijenila i pisače danas podjednako koriste i privatni i poslovni korisnici. A za kvalitetan ispis potreban vam je i kvalitetan toner. Postoji nekoliko različitih vrsta tonera, ali samo jedan daje najbolju kvalitetu ispisa.

Vrste tonera

U trgovinama se danas uglavnom mogu pronaći dvije vrste tonera, a to su originalni i zamjenski toner. Uz ove dvije vrste, postoje i tvrtke koje nude punjenje tonera. To punjenje se vrši tako da se u prazni toner utiskuje nova tinta ili boja. Takav način kupovine tonera je za korisnika nešto jeftiniji, ali ujedno nudi i nešto slabiju kvalitetu ispisa.

Toner

Također, zamjenski toner je također jeftiniji od originalnog, no niti u tom slučaju ne možete očekivati vrhunsku kvalitetu ispisa. Zamjenske tonere proizvode razne tvrtke, ali one u tom sluačaju koriste tinte i boje nešto slabije kvalitete kako bi mogli ponuditi nešto nižu cijenu. A također, ponekad se i u takvim tonerima dobije nešto manja količina pa nećete moći ispisati istu količinu stranica kao s originalnim.

Originalni toner

Tražite li najbolje rezultate, tada je originalni toner ono što vam je potrebno. Njega proizvodi i na tržište stavlja tvrtka koja je proizvela pisač koji koristite. Primjerice, neke od najpoznatijih tvrtki koje proizvode pisače i tonere su HP i Canon. Kupovinom njihovih pisača i njihovih originalnih tonera, možete biti sigurni da ćete svaki puta dobiti najbolje rezultate. Oni će se očitovati u vrlo čistim ispisanim tekstovima ili slikama, a osim toga možete očekivati i da će dosta dugo trajati.

YouTube video

Kada toner bude pri kraju, uočit ćete da crna boja ili ostale boje višu nisu istog intenziteta, odnosno da počinju biti sve slabije. Tada je vrijeme za zamjenu tonera. Originalni toner možete kupiti u nekoj specijaliziranoj trgovini koja prodaje isključivo robu tog proizvođača, ali vrlo često i u brojnim drugim trgovinama koje prodaju robu različitih proizvođača. Bitno je samo da na pakiranju pronađete logotip proizvođača i deklaraciju koja potvrđuje da je riječ o originalnom toneru.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top