Popularni cestovni bicikli

Ako se ne bavite aktivno biciklizmom kao profesionalac ili rekreativac, vjerojatno ne znate da postoje različite vrste bicikala za različite namjene. Naime, nije jednako voziti bicikl po gradskim uređenim stazama ili voziti ga po nepristupačnim i brdskim putevima.

 Upravo zbog toga proizvođači su osmislili različite vrste kako bi ljubiteljima vožnje na dva kotača olakšali tu vožnju. Najčešća vrsta koju danas možemo vidjeti su svakako cestovni bicikli koje vozi najveći broj ljudi. Ako još uvijek niste sigurni koja vrsta vam je potrebna, nastavite čitati ovaj tekst u kojem ćete saznati sve što vas može zanimati.

bianchi cestovni bicikl
. Najčešća vrsta koju danas možemo vidjeti su svakako cestovni bicikli koje vozi najveći broj ljudi.

Specifičnosti cestovnih bicikala

Kao što je ranije navedeno, najčešće modeli koje danas možemo susresti na cesti svakako su cestovni bicikli. Oni se uvelike razlikuju od brdskih bicikala, a neke od najvećih razlika su:

  • Uski kotači i gume
  • Karbonska prednja vilica
  • Izostanak suspenzije
  • Manja težina
  • Drugačiji oblik rogova
  • Podjela na muške i ženske

Sve ove značajke cestovnih bicikala olakšavaju vožnju po uređenim stazama, a podjela na muške i ženske je tu zbog razlike u širini ramena kod muškaraca i žena. Zbog toga su ženama muški cestovni bicikli preveliki dok su muškarcima ženski premaleni.

Dodatna podjela vrsta bicikala

Osim što se bicikli dijele na cestovne i brdske, čak se i unutar ovih dviju kategorija pronalaze dodatne potkategorije. Tako kod cestovnih razlikujemo također nekoliko podvrsta koje su primjerene različitim vrstama vožnje, kao i terenima. U tom smislu razlikujemo cestovne bicikle sa sportskom geometrijom koji su idealni za dulje cestovne vožnje, te one s trkaćom geometrijom koji su idealni za sport za natjecateljske vožnje i pružaju veću fleksibilnost i aerodinamiku.

YouTube video
Jedina bicikla koje če vama trebati.

Pročitajte više na: https://www.www-stranice.com/popularni-cestovni-bicikli/

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top