Pronađite psihoterapeuta u Mariboru

Mentalne bolesti i poremećaji sve su češća pojava u našoj stvarnosti. Bilo da se radi o posljedici ubrzanja života i količini stresa s kojom se svakodnevno susrećemo, promjeni stila života u odnosu na prijašnje generacije ili jednostavno napredak medicine koji omogućuje lakše detektiranje problema, prema globalnim podatcima mentalno zdravlje jedan je od rastućih problema u cijelom svijetu. A također i na našim prostorima.

Jedan od najefektivnijih načina borbe s njima svakako je psihoterapija, koja uvelike može povećati kvalitetu vašeg života te vam pomoći u nošenju sa svim problemima i izazovima koje nosi vaše stanje. A živite li u Mariboru, psihoterapeut u Mariboru je ono što vam je potrebno.

Pravi psihoterapeut za vas

Pronalazak psihoterapeuta može se činiti kao nemoguć zadatak. Kao kod pronalaska drugih vrsta doktora, jedan od bitnijih aspekta svakako je dobra recenzija ili preporuka prijatelja. No, za razliku od recimo zubara ili fizioterapeuta, dobra preporuka samo je startna pozicija od koje je još potreban dalek put u utvrđivanju toga je li vaš psihoterapeut dobar baš za vas.

Srećom, već jednostavna pretraga na Internetu, na Googlu ili nekoj drugoj tražilički stranici otkrit će vam kako izbora za psihoterapeut Maribor vrlo velik, što znači da je šansa da pronađete dobrog terapeuta za sebe velika. Nema boljeg načina od metode pokušaja i pogreške, ponekad čak i iza jedne terapije imate mogućnost utvrditi sviđa li vam se psihoterapeut u Mariboru i njegov način rada ili ne. Također, ako u bilo kojem trenutku shvatite da vam psihoterapeut ne odgovara, svakako mu to napomenite. Neodgovarajuća terapija neće uroditi plodom, a ako psihoterapeut zna za problem može pokušati prilagoditi terapiju vama ili vam preporučiti drugog terapeuta.

Financiranje terapije

Ovisno o vlastitim financijskim mogućnostima, na izbor se nudi nekoliko opcija. Slovenija ima obavezno osnovno zdravstveno osiguranje, unutar kojega su pokriveni svi zahvati i terapije u javnim zdravstvenim ustanovama, bez obzira radi li se o fizičkom ili mentalnom zdravlju. Samim time je pokrivena i psihoterapija.

YouTube video

Ipak, psihoterapija se često provodi od strane psihijatara, a problem stvara i velik broj pacijenata po pishoterapeutu kao i duge liste čekanja, koje dodatno produžuju cijeli proces. Druga mogućnost koja vam se nudi je da se odabere psihoterapeut Maribor u privatnim zdravstvenim ustanovama. Ovaj proces mnogo je izravniji jer sami birate psihoterapeuta umjesto da vam je dodijeljen, no negativna strana je što terapija nije pokrivena zdravstvenim osiguranjem.

Paradontoza – bolest ispadanja zubi. U novije vrijeme sve se češće spominje bolest parodonta kao bolest modernog doba koja pogađa čak svaku treću osobu! Čitajte više …

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top