Vodič za odabir najbolje zubne četkice

Zubna higijena ključna je za lijepe zube koji se neće toliko kvariti. Ona će osigurati da vam zubi što duže ostanu bijeli, kao i to da se što manje kvare, da imaju što manje karijesa i raznih drugih problema. Postoje razna pomagala koja možete koristiti za higijenu zuba. Najvažnija i najčešće korištena svakako je zubna četkica. Osim nje, postoje još i razne vrste zubnog konca, tuševa za zube i slično.

No, važno je znati kako kupiti četkicu za zube, odnosno kako pronaći onu idealnu za svoje potrebe, tj. za svoje zube.

Saznajte kako kupiti najbolju zubnu četkicu 

Danas postoje oni koji će jednostavno ušetati u trgovinu i kupiti prvu zubnu četkicu na koju naiđu. No, postoje i oni koja znaju da je to vrlo važan korak u higijeni zuba pa se s pravom pitaju kako kupiti zubnu četkicu. Savjeta je mnogo pa se mnogi izgube u njima. Zato ćemo ovdje sažeti one najznačajnije savjete.

Vrlo je važno odabrati tvrdoću, odnosno hoćete li kupiti meku ili tvrdu četkicu za zube. Mnogi će na prvu reći da su bolje one tvrde, no to baš i nije tako. One mogu dosta oštetitu zubnu caklinu pa je najbolja opcija pronaći neku srednje tvrdoće. Ona neće utjecati na caklinu, a ujedno će odlično čistiti zube i područje oko njih.

Meka ili tvrda četkica za zube
Za dobru higienu zuba trebate znati kako najbolje oadabrati i kupiti meku ili tvrdu četkicu za zube.

Veličina glave zubne četkice

Kada provjeravate kako kupiti zubnu četkicu, vrlo je važno odabrati ispravnu veličinu njezine glave. Većina stomatologa će tako preporučiti srednju glavu zubne četkice (medium) koja bi trebala biti najbolja opcija bez obzira na veličinu usta. Također je dobro koristiti one koje su blago zakrivljene jer je njima lakše manevrirati po ustima. 

Takve četkice za zube će ih najbolje očistiti, a i vama će biti puno lakše njima prolaziti po ustima. Lako su dostupne u brojnim trgovinama pa ih svakako potražite pri sljedećoj kupnji.

YouTube video
Savijet kako kupiti meku ili tvrdu četkicu za zube, koje su lahko dostupne u trgovinama.

Neki stomatolozi preporučuju električne modele

Pitate li nekog stomatologa za savjet kako kupiti zubnu četkicu, mnogi će vam preporučiti neki električni model. On može biti vrlo dobar, ali važno je paziti da se njime ne prolazi često po zubnoj caklini jer je može oštetiti. 

Ovakvi modeli nude i više različitih profila korištenja pa možete odabrati razne programe, npr.:

  • Nježno čišćenje
  • Temeljito čišćenje itd.

Ako ipak niste pobornik električnih modela, uvijek možete pronaći neku odgovarajuću klasičnu četkicu za zube s kojom također možete održavati higijenu zuba.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top