Auto tepisi po mjeri za svaki automobil

Mnogi ljudi u automobilu svakodnevno provedu jako puno vremena. Često ulaze i izlaze iz automobila te samim time i unose mnogo prljavštine u automobil. Zbog toga, auto tepisi su postali gotovo neizostavni dio svakog automobila. Prilikom kupnje automobila ćete ih nerijetko dobiti kao dio osnovne opreme, a čak i ako to nije slučaj, možete ih lako kasnije kupiti. Uglavnom se kupuju u setovima koji sadrže tepihe za vozača i suvozača te tepihe za putnike straga. Kada je riječ o materijalima koji se koriste, to su tekstil i guma, a isto tako, kupiti se mogu univerzalni i auto tepisi po mjeri.

Auto tepisi po mjeri za svaki model automobila

Auto tepisi po mjeri prilagođeni su dimenzijama svakom pojedinom modelu automobila. To znači da kada ih kupite i postavite u automobil, oni će po dimenzijama potpuno pristajati. Po tome se razlikuju od univerzalnih koji su svi istih dimenzija pa neće u potpunosti odgovarati u svaki automobil. Auto tepisi po mjeri mogu se kupiti u specijaliziranim trgovinama s auto dijelovima.

Gumeni i tekstilni auto tepisi po mjeri

Na tržištu se mogu pronaći gumeni i tekstilni auto tepisi po mjeri te jedni i drugi imaju svoje prednosti i mane. Gumeni se puno jednostavnije čiste od tekstilnih. Tako je gumene dovoljno samo isprati pod mlazom vode i ponekad izribati, u slučaju većeg zaprljanja. Kod tekstilnih se mora posegnuti za usisavačem, ako se želi sve dobro očistiti. No, kada je riječ o atraktivnosti, tekstilni auto tepisi po mjeri su tu ipak u prednosti. Moguće je pronaći modele s atraktivnim dizajnom i u nešto više boja pa će takvi tepisi poslužiti i kao odličan dekorativni dodatak u automobilu.

YouTube video

Cijene

Što se tiče samih cijena, auto tepisi po mjeri su skuplji od univerzalnih auto tepiha. No, zbog toga, dobit ćete auto tepihe koji će u potpunosti pristajati vašem automobilu. Neki modeli se samo postave na pod automobila, a neki imaju i dodatke pomoću kojih se mogu dodatno pričvrstiti. Ali o tome ne morate brinuti jer će tepisi po mjeri biti potpuno prilagođeni vašem automobilu. Na vama je samo da se odlučiti hoće li to biti gumeni ili tekstilni tepisi.

Kao znate klima u automobilu može biti automatska i ručna. Više informacijao tome u sljedečem članku.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top