Roštiljanje bilo gdje i bilo kada

Dolaskom toplijeg vremena, često se u zraku može osjetiti i miris dima koji proizvode roštilji. Roštiljanje na otvorenom je postalo omiljena zanimacija mnogih. Iako postoje oni koji roštilj uglavnom peku u svom dvorištu ili vrtu, ima i mnogo onih koji vole otići na određena izletišta te tamo roštiljati. Na nekim takvim mjestima su dostupni roštilji koje svatko može koristiti, no tamo gdje ga nema, morate se sami snaći. A za takve stvari je je idealan prijenosni roštilj.

Vrste prijenosnih roštilja

Na tržištu je danas dostupno nekoliko tipova roštilja, a kao najpoznatiji se izdvajaju roštilj na ugljen te plinski i električni roštilj. Prijenosni roštilj zapravo može biti bilo koji od tih tipova roštilja, samo u nešto manjoj varijanti, odnosno manjih dimenzija kako bi se mogao lako prenositi.

Prijenosni roštilj na ugljen je tako nešto manjih dimenzija od klasičnog roštilja te često ima kotačiće na nožicama kako bi se lako premještao s jednog mjesta na drugo. Isto tako, te nožice se jednostavno mogu skinuti te takav roštilj ne zauzima puno mjesta prilikom transporta. Plinski roštilj je uglavnom nešto većih dimenzija, no postoji i njegova manja varijanta kada je riječ o prijenosnom plinskom roštilju. Za zagrijavanje rešetke ovakvog roštilja se koristi jedan ili više plinskih plamenika te se po želji može regulirati temperatura u nekoliko razina. Ovakav tip roštilja je izuzetno praktičan za prenošenje jer je vrlo malih dimenzija, a istodobno vam nije potrebna nikakva posebna priprema prije pečenja.

YouTube video

Električni roštilj također se može smatrati prijenosnim roštiljem zbog svojih manjih dimenzija. No, problem s ovim tipom roštilja je što vam je za njegovo korištenje potrebna električna energija. Ako vam je dostupan izvor električne energije, onda nećete imati problema s korištenjem takvog roštilja.

Prijenosni roštilj u trgovinama

Prijenosni roštilj možete pronaći u raznim trgovinama koje prodaju male kućanske aparate. Budući da takvi uređaji ipak nisu toliko popularni kao klasični roštilji, izbor će u nekim trgovinama biti dosta ograničen. Srećom, prijenosni roštilj možete potražiti i putem Interneta u raznim internetskim trgovinama. Postoji nekoliko internetskih trgovina koje prodaju roštilje i raznu opremu za roštilje te ujedno nude i vrlo veliki izbor. A također ćete prije kupnje moći pročitati sve potrebne informacije o svakom modelu kako biste se lakše odlučili za model koji bi vam bio najprikladniji.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top