Proteini su odličan dodatak za povećanje mišićne mase

Mnogi vježbači u teretani sanjanju o povećanju mišićne mase. Nekima je to i osnovni motiv za vježbanje. Za to je potrebno da su zadovoljene dvije komponente, vježbanje i prehrana. Vježbanje mora biti redovito te prilagođeno svakom pojedincu. No, samo vježbanje neće biti dovoljno, već ga mora pratiti i kvalitetna prehrana. Uz ove dvije stvari, moguće je ubaciti još nešto kako bi rezultati prije stigli. A riječ je o proteinima za masu koji se uzimaju u obliku suplemenata.

Proteini

Proteini predstavljaju hranu za mišiće. Računica je zapravo vrlo jednostavna. Želite li povećati mišićnu masu, morati mišiće redovito hraniti. Ovisno o tome koji rezultat želite postići, morate u tijelo unositi svaki dan određeni iznos proteina. Postoje brojne namirnice koje su bogate proteinima i koje možete svakodnevno konzumirati. No, ako ste profesionalni vježbač te težite dobivanju nešto veće mase, proteini koje dobivate iz hrane vam neće biti dovoljni te ćete ih morati potražiti u obliku suplemenata. Za povećavanje mase, na tržištu se može pronaći posebna vrsta proteina, odnosno proteini za masu. Oni su namijenjeni onima koji su krenuli s vježbanjem, ali im je fizička konstitucija slaba, odnosno riječ je o osobama koje su mršave. Kako bi povećali masu, uz nešto veće, uravnotežene obroke bogate proteinima, mogu konzumirati i proteine za masu kako bi ubrzali taj proces.

Sastojci proteina za masu

Proteini za masu često se nazivaju i „mass gainerima“ i namijenjeni su upravo onim osobama koje općenito imaju problema s dobivanjem mase. Ovakvi suplementi, osim samih proteina, sadrže i nešto veće količine ugljikohidrata i bjelančevina koje su itekako bitne pri prehrani baziranoj na povećanju mase. Bitno je napomenuti kako je ovdje riječ o suplementima, dakle dodacima prehrani. Prehrana mora biti prilagođena pojedincu i njegovom cilju povećanja mase, a proteini za masu će biti odličan dodatak za brže rezultate.

YouTube video

Upotreba

Proteini za masu su na tržištu dostupni u obliku praha. Konzumiraju se na način da se ubace u određenu količinu vode, izmješaju te se takva tekućina popije. Uglavnom se preporuča konzumacija jednog takvog obroka dnevno, ali u određenim slučajevima, moguće je konzumirati i veće količine. Najbolje je provjeriti naputke proizvođača na pakiranju ili se konzultirati s nekom stručnom osobom.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top