Zidni satovi kao najkorisnija dekoracija

Rijetki su trenutci u kojima nam treba podsjetnik da vrijeme leti, ali trenutak kada se u žurbi spremamo za posao ili školu jedan je od njih. Kako bismo u svakom trenutku znali koliko još točno minuta možemo ostati u krevetu, koliko nam je vremena ostalo do trenutka kada moramo krenuti ili koliko još moramo slušati drage nam goste prije nego što je pristojno reći im da se moramo spremiti za krevet, tu su za nas zidni satovi. 

Ubrzani način života nameće nam potrebu da u svakom trenutku znamo koliko je sati, a zidni sat postavljen tako da u svakom trenutku možemo baciti pogled na njega, značajno nam to olakšava. 

Zašto nam je zidni sat svima potreban

Osim funkcije koja nam se logično nameće, a to je samo pokazivanje vremena, zidni satovi imaju još mnogo prednosti:

  • Zidni sat može se postaviti u bilo kojoj prostoriji unutar ili izvan kuće 
  • Pažljivo biran model može biti izvrstan ukras koji će podići izgled zidova na višu razinu
  • Zahvaljujući širokoj ponudi na tržištu, zidni satovi mogu biti moderni ili klasični te se uklopiti u bilo kakav interijer 
Zidni satovi su pokazatelji vremena
Zidni satovi mogu biti puno više nego sami pokazatelji vremena.

Na što paziti pri kupnji zidnog sata

Osim na sam izgled, prije kupnje zidnog sata treba obratiti pažnju na još nekoliko detalja: 

  • Mehanizam
  • Dimenzije
  • Kazaljke
  • Točnost
  • Materijal

Kada se sve stavke o kojima treba razmisliti prije kupovine navedu na jednom mjestu, kupnja zidnog sata može se činiti kao ozbiljan pothvat. Međutim, to ipak nije tako komplicirano.

Ukoliko ga kupujete u fizičkoj trgovini, prodavač će vam rado savjetovati kakav bi model odgovarao upravo vašim potrebama, a u internetskim trgovinama sve su karakteristike pažljivo navedene te je potrebno samo malo pažnje kako bi se izabrao pravi model.

Glavni pokazetelj protoka vremena

Zaključno, zidni sat može biti puno više nego sami pokazatelj vremena. Zbog toga je prije kupovine važno razmisliti o tome što točno želimo, odnosno što nam je kod njega potrebno. Iako se na prvi pogled može činiti kao nevažna stavka u uređenju doma, loše odabran zidni sat lako može narušiti izgled čitave prostorije. 

YouTube video
Ideje za luksuzne zidne satove

Čak i ako vam dizajn interijera nije od presudne važnosti, pri izboru treba paziti na njegovu težinu i način postavljanja, kako od njega ne bi bilo više štete nego koristi za vaš zid.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top