Žarulje H7 LED za sigurnu vožnju

LED tehnologija unazad nekoliko godina postaje je broj jedan u svijetu u raznim poljima rasvjete. Upravo zbog toga i u automobilskoj industriji LED tehnologija postaje standard, od vanjskog osvjetljenja automobila, pa sve do unutrašnjosti ili animacije žmigavca kod novijih automobila. Svemu tome LED žarulje mogu zahvaliti svojim odličnim karakteristikama, te s punim pravom možemo reći da je LED tehnologija trenutno jedan od najboljih oblika rasvjete, kako na cesti, tako i u kući.

Žarulje H7 LED standardne su žarulje za normalna svjetla automobila, te se koriste i na starijim i na novijim automobilima. One su prepoznate kao veoma kvalitetne i postale su najzastupljenije na tržištu. Vijek trajanja do 50 tisuća sati, puno manja potrošnja energije, te bolji uvjeti osvjetljenja samo su neki od pridjeva koje možemo dodati ovom tipu žarulja. Halogene žarulje padaju u zaborav, a sve o tome zbog čega su ove žarulje toliko popularne pročitajte u nastavku teksta.

Karakteristike žarulje H7 LED

Upravo karakteristike žarulje H7 LED utjecale su na to da vrlo brzo halogene sijalice padnu u zaborav. Samo neke od karakteristika koje ove žarulje pružaju su odlična osvijetljenost ceste, proizvodnja manje topline, te puno veći rok trajanja i manja potrošnja. Ove žarulje pružaju puno tanji i usmjereniji snop svjetlosti, te će se pobrinuti da osvijetle cestu puno kvalitetnije od starih halogenih. Uz to, puno manje se griju što je jedan od bitnijih faktora njihove dugotrajnosti. Visoko kvalitetne žarulje H7 LED traju i do 50 tisuća sati, a načinjene su od aluminija koji sprječava pregrijavanje. U njima se nalazi i mini ventilator koji za vrijeme rada hladi žarulju, te omogućuje njen normalni rad. Također, LED žarulje troše puno manje struje i manje utječu na akumulator, o kojemu detaljnije možete pročitati na kraju ovoga teksta.

Razlika halogenih i LED H7 žarulja

Razlika između ova dva oblika svjetla za auto je nebo i zemlja, te žarulje H7 LED pružaju nevjerojatno bolje uvjete za vožnju. Prva stvar je što se brže pale i gotovo odmah postižu svoje maksimalno osvjetljenje. Uz to, puno manje se griju i troše manje energije za rad. Kao početna investicija jesu nešto skuplje, no na dugoročno kupnjom H7 LED žarulje ćete uštedjeti. One su također vodootporne, te im vlaga neće naškoditi.

YouTube video

Iz cijelog teksta možete zaključiti da su žarulje H7 LED tehnologija koja je nekoliko stepenica ispred starih halogenih sijalica, te da je zasluženo osvojila auto industriju. Vrlo veliki postotak automobila na cesti koristi isključivo H7 žarulje, te se danas gotovo više ni ne koriste halogene, osim kod nekih veoma starih automobila.

LED žarulje su transformirale automobilsku industriju

Već na početku teksta pisali smo o tome kako je LED tehnologija rasvjete transformirala gotovo svaku industriju gdje je bitna rasvjeta. Upravo zbog toga i u automobilsku industriju su uveli velike promjene. Osim same rasvjete ceste pomoću žarulje H7 LED, one su i vizualno uljepšale automobile. Mnogi novi automobili putem LED tehnologije izvode animacije žmigavaca, a jedan od najpoznatijih proizvođača koji se je posvetio vizualnom uljepšavanju automobila putem LED tehnologije je Audi. Zbog veoma male potrošnje energije LED tehnologija može se koristiti i za osvjetljavanje prostora automobila, te za mnoge druge stvari u svrhu uljepšavanja izgleda.

Akumulator – izvor energije automobila

Budući da je osvjetljenje automobila izravno povezano s akumulatorom, koji je glavni opskrbljivač automobila sa strujom, spomenuti ćemo i njega u posljednjem poglavlju ovog teksta. Akumulator se još naziva i baterija, a danas su najpopularniji olovni akumulatori. Njegova zadaća je paljenje automobila, a u slučaju da je automobil ugašen sva energija potrebna za svjetla, radio ili bilo koji električni element automobila crpi se iz njega. Za vrijeme rada motora alternator preuzima odgovornost za opskrbu elektrike, a pritom i puni akumulator.

Rok trajanja za akumulator je oko 5 godina, ovisno o uvjetima korištenja. Ako izrazito pazite na njega tada može potrajati i 6-7 godina, no prema prosječnom korisniku rok trajanja je oko 5 godina. Za što dulje trajanje potrebno ga je redovno održavati, a u to spada kontroliranje tekućine i spojeva barem jednom mjesečno. Svi spojevi na akumulatoru moraju biti čvrsto stegnuti, a ako nisu tada ih stegnite. Također, morate paziti i na razinu tekućine u akumulatoru, te ako je niska ju nadopunite.

Automobilski akumulator možete kupiti u raznim online prodavaonicama po niskim cijenama, te ukoliko vam kupnja nije hitna izbjegavajte benzinske postaje gdje su cijene prenapuhane.

Znate da je vjetrobransko staklo napravljeno od posebne kombinacije materijala. Više o tome možete saznati u članku pod naslovom “Vetrobransko staklo ne mora biti veoma skupo“.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top