Omega 3 kapsule se jednostavno konzumiraju

Omega 3 nezasićene masne kiseline imaju razne blagodati na ljudsko tijelo, a omega 3 kapsule možete jednostavno konzumirati svakodnevno. Upravo sa svakodnevnim konzumiranjem imati ćete razne pozitivne učinke na cijelo tijelo, od zdravlja srca i mozga, pa sve do jačanja zglobova i kostiju.

Kakve omega 3 masne kiseline razlikujemo?

Biljne omega 3 masne kiseline ALA (alfa linolenske kiseline) dolaze iz lanenog ulja, oraha ili uljane repice, te su glavni element za dobivanje stanične energije. Upravo ta energija gradivni je element za dobivanje omega 3 masnih kiselina iz ribljih ulja EPA (eikozapentaenska kiselina) i DHA (dokozaheksaenska kiselina).

Omega 3 kapsule imaju niz pozitivnih učinaka na tijelo
Omega 3 kapsule ima direktan utjecaj na mozak

Normalnom funkcioniranju imunološkog sustava doprinose EPA molekule, a osim toga one djeluju protuupalno i mogu smanjiti rizik kroničnih bolesti. Sa druge strane DHA doprinosi pravilnoj funkciji mozga i živčanog sustava, te sadrži do 20% svih masnoća u mozgu. Premalo konzumiranja DHA može doprinijeti slabijem pamćenju i većim šansama za dobivanje bolesti mozga.

Pozitivni učinci omega 3 kapsule na organizam

Omega 3 kapsule imaju niz pozitivnih učinaka na gotovo svaki dio ljudskog organizma. Budući da omega 3 ima direktan utjecaj na mozak, redovno konzumiranje može smanjiti osjećaj depresije i anksioznosti, a preventivno utječe i na demenciju i Alzheimerovu bolest.

Pozitivni učinci omega 3 kapsule na srce su smanjenje ukupne razine triglicerida u krvi, pojave ugrušaka u žilama, krvnog tlaka, te povisuju HDL dobar kolesterol.

YouTube video

U borbi protiv infekcija u tijelu upala je veoma važna, no ukoliko je upala kronična omega 3 masne kiseline mogu je ublažiti ili izliječiti. Osim toga redovnim konzumiranjem omega 3 kapsula jačaju se zglobovi i proizvodi više kalcija u kostima koji je izravno povezan sa njihovom čvrstoćom.

Nedostatak omega 3 masnih kiseline može dovesti do problema sa očima. DHA je glavna strukturna molekula od koje se sastoji retina oka, te neredovito konzumiranje može utjecati na pojavu makularne degeneracije.

Omega 3 kapsule imaju niz pozitivnih učinaka na tijelo i zasigurno biste ih trebali redovno koristiti. Osim instantnih učinaka na poboljšanje pamćenja, ove kapsule imaju i preventivno djelovanje i štite vaše tijelo i mozak od pojave raznih bolesti. Upravo zbog toga redovno konzumiranje omega 3 masnih kiselina pomoći će vam da se bolje osjećate i živite zdraviji život.

Znate da su cvjetovi konoplje razdijeljeni na između 3 i 9 lancetastih segmenata koji su nazubljeni na rubovima. Više o tome možete pročitati ako slijedite linku.

Kalendar ovulacije (plodni dani) pomaže vam da okvirno odredite plodne dane tijekom kojih je moguće ostvariti trudnoću. Čitajte više …

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top