Vetrobransko staklo ne mora biti veoma skupo

Svaki automobil ima puno dijelova, od kojih mnoge ne znamo. Možemo ih dijeliti na milijun načina: vanjski i unutarnji, mehanički i električni, metalni i stakleni, jeftini i skupi… Kako god bilo, na svima se može dogoditi neka vrsta kvara. Nekad je taj kvar kompliciran i treba dugo istraživati o čemu se radi, a nekad je taj kvar jako očit. Primjer očitog kvara je problematično vjetrobransko staklo. Svi znamo što je zapravo šoferšajba – ona je najveći stakleni dio automobila, nalazi se na prednjoj strani, a kroz njega cijelo vrijeme promatramo promet tijekom vožnje i zato nam je izuzetno bitna.

Sigurnost prije svega

Vjetrobransko staklo napravljeno je od posebne kombinacije materijala, ne samo od stakla, i zato je posebno. Ono je posebice čvrsto, sigurno i može izdržati jake udarce. Općenito se sastoji od tri sloja – staklo, plastika, staklo. Ponekad to nije tako, ali to većinski ovisi o proizvođaču.

Vjetrobransko staklo
Vjetrobransko staklo je sigurnosni dio vašeg automobila. Štoviše, također je ključna odlična preglednost pri vožnji automobila uz retrovizore.

Šoferšajba u svakom trenutku mora biti apsolutno ispravna iz nekoliko razloga – prvi je taj da moramo imati čist i jasan pogled na cestu, a drugi je taj da u potencijalnoj nesreći napuknuto staklo povećava rizik za drastične postotke. Radi svoje i tuđe sigurnosti, potrebno je što prije riješiti probleme s vjetrobranskim staklom, ako postoje.

Problemi sa šoferšajbom

Vratimo se sad na prethodno spomenute kvarove. Kao što smo rekli, kvar je vrlo uočljiv ako se radi o vjetrobranskom staklu – vidi se napuknuće. Može biti da je maleni kamen u velikoj brzini doletio na auto i napravio problem, a može biti da ste imali ozbiljniju prometnu nesreću i da je staklo prilično stradalo.

YouTube video
Kako popraviti pukotinu vjetrobranskog stakla? Rade li kompleti za popravak stakla?

Cijena vjetrobranskog stakla

Cijene stakla variraju između 500 i 2000 kuna u većini slučajeva, a dosta ovise o tome gdje kupujete. Dobro je naručivati stakla i online zato što tako možete lako sortirati artikle po cijeni i filtrirati ih točno po modelu automobila koje imate. Ipak, ponekad je takve artikle teže dostaviti, s obzirom na to da su glomazni pa u tom slučaju ciljano naručite dostavu odmah na mjesto popravka. Izuzetno je bitno i pokriva li vaše osiguranje popravak ili zamjenu stakala.

Ako je oštećenje stakla maleno svakako je bolje popraviti ga i zadržati tvornički ugrađeno vjetrobransko staklo. Ako je oštećenje preveliko zamijenite staklo u tvrtki ovlaštenoj za taj posao. Svakako proučite i njihova jamstva i kvalitetu proizvoda. Vjetrobransko staklo nije dekorativni već sigurnosni dio vašeg automobila pa obratite pozornost na sve certifikate i pojedinosti o proizvođaču. Sretno u procesu zamjene – kupujte sigurno i pametno!

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top