Ne čekajte s izmjenom rezervoara goriva u autu

Nemojte voziti s manjkom goriva

Jedna od stvari koje stručnjaci često napominju vezano je uz vožnju automobila na rezervi goriva, odnosno kada ga je ostalo još vrlo malo. Rezervoari goriva u autu se cijelo vrijeme prazne i dopunjuju i za njih nije dobro ako se često isprazne gotovo do kraja. Naime, na njihovom dnu se uvijek nalazi određeni talog goriva. I ako često potrošite gotovo svo gorivo prije nego ga ponovo ulijete, taj talog može se vremenom začepiti filtre i pumpu goriva. 

Autodijelovi
Autodijelovi se danas mogu kupiti u brojnim fizičkim specijaliziranim trgovinama

Materijali izrade rezervoara goriva

Rezervoari za gorivo koji su se ranije ugrađivali u automobile bili su napravljeni od lima. Danas se najčešće za njihovu izradu koristi plastika. Limeni automobilski rezervoari goriva zato su mnogim vozačima prije stvarali probleme. Lim bi korodirao te bi nastala hrđa. Ona bi se u njima pomiješala s gorivom i to bi nerijetko dovelo do kvara Bosch pumpe. Još veći problem je bio taj što se automobil u tom slučaju znao ugasiti i tijekom vožnje što je bio vrlo veliki sigurnosni problem.

Pročitajte sljedeći članak: Uklonite manja oštećenja i nedostatke uz poliranje auta

Automobili su podložni raznim oštećenjima koja mogu nastati uslijed vožnje ili dok su parkirana negdje uz cestu. Vrlo su česta oštećenja uzrokovana kamenčićima koji naletom vjetra mogu oštetiti vaše vozilo. Tu je obično riječ o manjim oštećenjima na limu koja se mogu popraviti uz pomoć sredstava za poliranje auta.

Srećom, današnji plastični spremnici goriva nemaju takvih problema, no problem s njima može biti curenje zbog puknuća. A u takvom slučaju ne biste trebali dugo čekati sa zamjenom. Ovakvi autodijelovi se lako i brzo mogu kupiti online pa nema razloga za odgađanje i rizik od još većih problema.

YouTube video

Autodijelovi u fizičkim trgovinama

Autodijelovi se danas mogu kupiti u brojnim fizičkim specijaliziranim trgovinama, ali nerijetko i u onim koje ih prodaju uz neke druge artikle. Isto tako, postoje određene trgovine autodijelovima koje prodaju samo one određenog proizvođača. Takve trgovine obično imaju vrlo širok asortiman te ćete u njima najčešće pronaći baš ono što vam je potrebno, ako vozite neki model auta tog proizvođača.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top