Savjeti za izbor savršene spavaće sobe

Spavaće sobe, osim ako nisu dječje spavaće sobe, najčešće nisu mjesto predodređeno za druženje u kući. Usprkos tome, konkretno jednu trećinu života provedemo u spavaćoj sobi, najmanje trećinu i to samo ako računamo spavanje.

S obzirom da rijetki pojedinci samo spavaju u svojoj sobi, nema razloga da spavaća soba ne bude praktična, lijepa i precizno uređena po vašoj zamisli.

Također, namještaj za spavaće sobe nije više ograničen samo na krevet i noćne ormariće i krevet. Dapače, u većini salona namještaja ćete pronaći raznorazne detalje i multifunkcionalne dijelove pokućstva kojima dodatno možete ukrasiti svaku spavaću sobu.

Online dućan namještaja furnitura.hr također u svojoj bogatoj ponudi razne dijelove za spavaće sobe. Jednostavno slijedite link i uživajte u izboru brojnih mogućnosti.

Spavaće sobe za još bolji odmor

Spavaće sobe su prostorije u kojima se budimo i idemo spavati. U kojima dodatno punimo baterije i često predstavljaju siguran prostor od svakodnevnog života koji zna biti kaotičan.

Krenimo redom. Boje zidova su prvo na što bismo trebali obratiti pažnju. Kako bi vaša spavaća soba izgledala privlačno, upotpunite zidove svijetlim bojama. Pastelne boje nedefinirane nijanse će dodatno ublažiti umor očiju. Ne želite se osjećati napadnuto čim uđete u svoje intimne odaje.

Pastelne boje, zen slike i spavaća soba če se potpuno promjeniti

Jednako vrijedi i za rasvjetu u prostoriji. Izbjegavajte žuta teška svjetla koja umaraju. Obratite pažnju na strop. Ako je strop visok onda nema potrebe da instalirate luster ili stropne lampe. Visoke stojeće lampe će u tom slučaju pružiti svu svjetlost koja vam je potrebna što se tiče spavaće sobe. Stojeće lampe se najčešće mogu pomicati i namjestiti tako da bacaju svjetlost upravo tamo gdje je potrebno. U slučaju da imate i televizor u spavaćoj sobi, možete napraviti pravi kino ugođaj s podesivim svjetlima.

YouTube video
Odlične ideje za namještaj i svjetla za vaše spavače sobe

Jedne od najboljih ideja za uređenje interijera jest uporaba LED lampica. LED lampice instalirane oko televizora neće učiniti gledanje istog napornim i mračnim. Na vama je izbor boje svjetla koje želite. Savjetujemo blage boje, na primjer, svijetlo plavu koja graniči s ledeno sivom bojom ledica.

Dodatni namještaj za spavaće sobe

Već smo napomenuli da osim kreveta, ormara i noćnih ormarića postoje dodatni komadi kojima možete urediti spavaću sobu. Čak i zastarjele spavaće sobe mogu izgledati moderno i drugačije sa samo nekoliko dodatnih detalja.

Na dobrom krevetu uvijek ćete se probuditi sviježi

Ako imate televizor i posebno zadovoljstvo vam pruža odmaranje uz TV prije spavanja, namjestite dodatno i TV regal u spavaću sobu. Isti može biti praktičan, prostor oko TV-a će biti lakše za očistiti a ugradnjom modernog detalja kao što su TV regali možete kompletno promijeniti ugođaj i izgled spavaće sobe.

Ormar također ne mora biti najveći komad pokućstva u sobi. Prije su se koristili ugradbeni ormari, koji nisu ostavljali puno prostora mašti. Čak i kad biste se odlučili preurediti spavaću sobu i razmjestiti ostali namještaj, sav taj proces je ovisio o položaju ugradbenog ormara. Danas su u ponudi popularni klizni ormari, koji neće smetati za razliku od glomaznih primjera iz prošlosti. Klizni ormari nemaju vrata koja se otvaraju prema vani i blokiraju prolaz ili pogled prema televizoru. Naprotiv, klizna stijenka kojom se pomiču vrata na kliznim ormarima je lagana, neće uzrokovati lupanje vratima i puno će pomoći pri uštedi prostora.

Klizna stijenka iza kreveta če uštediti prostor u spavaćoj sobi

Kad su u pitanju spavaće sobe, svaku možete dodatno ukrasiti otvorenim zidnim policama, bilo da se radi o jednostavnima koje možete sami montirati ili skupnim koje morate sami sastaviti, mogućnosti je puno. Svaki od komada namještaja koji zamislite u svojoj spavaćoj sobi dolazi u svim bojama što uvelike olakšava kreativni proces.

Jednako tako svaki komad namještaja koji zamislite možete naručiti da se napravi po posebnim nacrtima i dimenzijama ili možete napraviti sami.

Palete su idealan izbor za izradu pokućstva. Njihov jedinstveni izgled i mogućnosti koje pružaju utori su glavni razlog zašto se danas nalaze na vrhu liste poželjnog materijala za izradu namještaja.

Dječje spavaće sobe

Za svakog ponešto – to bi bio opis namještaja koji je dostupan za narudžbu ili jednostavnu izradu.

Dječje spavaće sobe nisu iznimka. U ovom slučaju biste mogli malo više pažnje obratiti na detalje koji bi pomogli pri uštedi prostora i funkcionalnosti, upravo zato što dječje spavaće sobe najčešće jesu mjesto okupljanja i druženja. Koje zna završiti s djetetom koje će ipak prespavati kod vašeg djeteta.

Kako biste bili spremni za sve te situacije, donosimo savjete kako biste mogli dječju spavaću sobu pretvoriti u centar za igranje i odmaranje.

Jastuci za dobru borbu, a nakon toga dječji krevet postaje trampolin

Veliki izbor dječjih spavaćih soba ćete naći na furnitura.hr stranicama. Link https://www.furnitura.hr/djecje-sobe vam donosi sve uvjete dostave i montaže namještaja te u slučaju nedoumica i pitanja nude korisničku podršku i povrat robe unutar 14 dana.

Ako ste jedan od onih koji želi spavaću sobu za svoje dijete urediti na unikatan način, na istim stranicama ćete naći inspiraciju i ideje kako ostvariti taj cilj.

YouTube video
Super ideje za dječji namještaj i postavljanje kreveta

I kod djece je bitna kvaliteta kreveta

Djeca vole prespavati jedni kod drugih. To im daje do znanja da su sve bliže odrasloj dobi, što je svakako zanimljivo u dječjim očima. U slučaju da je dječja soba u vašem domu prostorno limitirana, predlažemo krevet na kat za djecu.

I krevet na kat može biti kvalitetan

Nema veze ako imate jedno ili više djece. Kreveti na kat su multifunkcionalni i praktični iz više razloga. Postoje kreveti na kat koji imaju dodatni spremnik u donjem krevetu. Isti spremnik se može izvući i koristiti kao spremište za igračke i posteljinu ili možete staviti dodatni madrac u spremište i imate krevet na kat za troje djece.

Također postoje kreveti na kat u obliku slova L koji će promijeniti i izgled i ugođaj svake dječje spavaće sobe. Zanimljiv oblik slova L čini ovaj krevet na kat savršeni detalj u kutu. Zbog asimetričnog rasporeda, sredina kuta se može popuniti radnim stolom. Donji krevet se dodatnim jastucima i prekrivačima može pretvoriti u centar za odmor i razonodu a na koncu ako vam i dosadi ovakav krevet, možete ga prepiliti napola.

Izbora je jako puno, kad su u pitanju spavaće sobe i dječje spavaće sobe. Jednostavno nema potrebe da u potpunosti ne uživate u svakoj prostoriji svog doma. Mogućnosti koje su vam dostupne danas mogu svaki prostor učiniti jedinstvenim, samo trebate pustiti mašti na volju.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top