Razne aplikacije za navigaciju na Androidu

Tehnologija se svake godine sve više i više razvija. Također, tehnološki napredak vidljiv je i u mnogim stvarima koje su se nekad radile bez tehnologije. Primjerice, orjentacija u prostoru i snalaženje su nekad bili puno teži nego danas. Kada ste htjeli ići na neko odredište do kojeg niste znali doći, uglavnom ste se mogli osloniti samo na proučavanje raznih karata i odabira najboljeg puta. Danas, gotovo svaki pametni telefon posjeduje GPS sustav koji nam u tome može pomoći. A upravo zato je i navigacija za Android jedan od obveznih dodataka svakog korisnika na njihovom pametnom telefonu.

Navigacija za Android – karakteristike

Navigacija za Android zapravo predstavlja određenu aplikaciju koja se instalira na pametni telefon te uz pomoć GPS sustava precizno može odrediti trenutnu lokaciju i lokaciju do koje želite ići. No, navigacija za Android ide i korak dalje. Uz klasično pregledavanje karte, možete jednostavno odabrati točku polazišita i odredišnu točku i aplikacija će vas glasovnim uputama voditi do odredišta. Naravno, kod većine takvih aplikacija moguće je odabrati i svoj lokalni jezik te ćete uputstva dobivati na svom jeziku.

Osim toga, navigacija za Android vam može poslužiti i kao odlična kontrolna ploča te putem nje možete vidjeti brojne korisne informacije, kao što su brzina kretanja, prijeđeni put, planirano vrijeme dolaska na određenu lokaciju i slično.

YouTube video

Prilagođenost korisniku

Još jedna vrlo bitna karakteristika koju posjeduje navigacija za Android je i prilagođenost, ovisno o tipu kretanja. To znači da možete izabrati planirate li hodati do odredišta, voziti se u automobilu, na biciklu i slično. Ovisno o tome, aplikacija za navigaciju će vam predložiti najbolju rutu za dolazak do odredišta. Naravno, vi ne morate prihvatiti ono što vam je aplikacija predložila, nego u određenom trenutku možete slijediti neki svoj put. Tu će do izražaja doći još jedna odlična mogućnost, a to je da će vam aplikacija, ovisno o tome kojim ste putem krenuli, predložiti novu, prilagođenu rutu. To je izuzetno korisno, s obzirom da ćete ponekad i morati krenuti nekim drugim putem od onoga koji vam je aplikacija predložila, primjerice u slučaju radova na nekoj cesti. Sve u svemu, navigacija za Android će vam svakako olakšati putovanje na mjesta koja ne poznajete.

Prečitajte i zašto je Intel procesor toliko popularan među korisnicima računala.

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top