Odaberite kvalitetnu masku za kosu

Bojenje, visoke temperature, loša prehrana, krivi šampon ili jake kemikalije u bazenima sve su stvari koje mogu utjecati na kvalitetu naše kose. Upravo radi toga, veoma je važno znati kako ju nahraniti i brinuti o njoj. Maske za kosu odličan su način da svojoj kosi vratite sjaj i ljepotu.

Bitno je samo odabrati onu odgovarajuću, namijenjenu vašem tipu kosu, jer odaberite li krivu, mogli biste si napraviti više štete nego koristi.

Odaberite pravu stvar za svoju kosu

Prvi korak do lijepe kose jest odabrati dobar proizvodi, a u ovom slučaju je to odgovarajuća maska za kosu. Izbor može biti težak, jer se danas na tržištu mogu pronaći mnoge različite maske za kosu koje obećavaju da će:

  •  nahraniti i zaštititi kosu
  •  učiniti ju sjajnijom, mekšom i ljepšom
  •  poboljšati njen rast

Istina je ipak kako za što bolje učinke treba znati što vašoj kosi treba i koji joj sastojci to mogu ponuditi, za što je prije svega važno dobro se informirati. Kao općenito pravilo, dobro je izbjegavati silikone. Iako kratkotrajno imaju vidljiv učinak, dugotrajno će učiniti vašu kosu teškom i beživotnom.

Prvi korak do lijepe kose jest odabrati dobar proizvodi, a u ovom slučaju je to odgovarajuća maska za kosu.

Lijepa i sjajna kosa

Prije odabira maske za kosu, razmislite o tome koji je najveći problem koji s njom imate. Maska za kosu može pomoći nahraniti suhu kosu ili joj pak vratiti sjaj, a oštećenu kosu može učvrstiti i zaštititi od dodatnog pucanja. 

YouTube video

Uz to, maske za kosu također mogu nahraniti i vlasište, smanjiti oštećenja od visokih temperatura i kosi dati mekoću. Prije kupnje svakako odredite koji je problem na koji biste se najviše željeli koncentrirati, a dobro je također i znati i masti li vam se vlasište brzo, jer je i to potrebno uzeti u obzir kod odabira najboljeg proizvoda.

Pravilno korištenje maske za kosu

Pravilno korištenje maski za kosu također je veoma bitno kako biste je što prije regenerirali. Prije svega, nemojte ih koristiti više od jednom tjedno, pogotovo ako imate masno vlasište, jer biste u protivnom mogli dodatno zamastiti kosu. 

Također, kod nanošenja maski na kosu koncentrirajte se na vrhove kose te izbjegavajte nanošenje na korijen, jer bi i to dodatno moglo zamastiti kosu. Što se tiče vremena, što dulje masku držite na glavi, to bolje. Iako većina preporučuje 15 do 30 minuta djelovanja, zamotate li kosu u nepropusnu kapu za tuširanje, masku za kosu možete ostaviti da djeluje čak i nekoliko sati.

Čitajte i sljedeći članak: Elegancija i pristupačnost Wibo kozmetike

Članci iz iste kategorije:

Scroll to Top
Scroll to Top